БИС ТК 56

Относно получен стандарт/от месец ноември 2017г.
 
Изпращайте Вашите мнения относно представени стандарти към ТК56

Виж тук

НачалоEU CULTUREДистанциране в творческата самота

Дистанциране в творческата самота

Десислава Денева:


5 Bitter-colored  copper IНа 20 септември в зала „Средец” на Министерство на културата художничката Десислава Денева открива поредната си изложба „Споделено за стълбата“.

Художничката Десислава Денева е завършила Национална Художествена Академия гр.София, специалност „Стенопис” с   преподавателска правоспособност. Носител е на редица награди: 2012г. -  Национален Конкурс „Алианц България” - Първи кръг: Награда за графика; 2010г. - Национален Конкурс „Алианц България” Награда за живопис; 1998г. -  Награда за живопис на галерия „Алба” и др. От 1997 г. прави по няколко самостоятелни изложби годишно – в Германия, Унгария, Франция, Словакия, Австрия, Холандия и др.

 

Разговор в полумрака на забързания град. Приседнали в пешеходната зона между неон, предизвикателни витрини и…неизменните просяци.  Цветовете се оттеглят за да паднат сенките, които крият свят на загадки и двойственост. Преди за заговорим за „стълбата“, която всекидневно изкачваме, коментираме усещанията на художника по време на криза...И тя се усмихва иронично – художникът  се чувства като мнозина. Кризисно. Трудно оцелява. Няма какво да се крие, че това се случва с цената на много усилия и себеотрицание.  Трябва да се справи...заради усещането,   че това е живота, единствен и истински. Само чрез работата може да продължиш да бъдеш себе си, да се изявиш.
В някакъв смисъл, за да оцелееш, трябва да бъдеш маргинал, който живее отвъд, в своята измислена приказка. В това е изходът. В дистанцирането. Не да бъдеш асоциален, а да се отдадеш на творческата самота, в която чрез рисуването откриваш и разкриваш  вътрешния си свят. Иначе ще продадеш душата си и ще се откажеш от рисуването. И битовизмът те смазва.

6 Bitter-colored  copper II 5 Bitter-colored  copper I
9 poliptih Debris1 12 poliptih Debris4
Deneva 91

Вход за членове

Търсене

КИИП РК Благоевград,
КИИП РК Бургас,
КИИП РК Габрово,
КИИП РК Кюстендил,
КИИП РК Ловеч,
КИИП РК Силистра,
КИИП РК Кърджали,
КИИП РК Русе,
КИИП РК Разград

договори (споразумение) за сътрудничество с КИИП РК София-град.

• Международна среща с водещи представители на Научно проектантски център /НПЦ/ „Развитие города“ и Московски държавен университет по строителство /МГСУ/ - град Москва, Руска Федерация

• Международна Кръгла маса на тема „Цени и защита на цените за проектиране“ с участие на гости от Инженерната камара на Саксония, ФР Германия, Инженерната камара на Република Сърбия и Република Чехия

Повече...

EU CULTURE

24.май - Ден на славянската писменост и култура

 

 

 Повече...

В Началото