Книги

ИЗДАНИЯ НА КИИП РК СОФИЯ-ГРАД, ИЗДАНИЯ НА КИИП, ДРУГИ ИЗДАНИЯ

Виж тук

НачалоEU CULTUREДистанциране в творческата самота

Дистанциране в творческата самота

Десислава Денева:


5 Bitter-colored  copper IНа 20 септември в зала „Средец” на Министерство на културата художничката Десислава Денева открива поредната си изложба „Споделено за стълбата“.

Художничката Десислава Денева е завършила Национална Художествена Академия гр.София, специалност „Стенопис” с   преподавателска правоспособност. Носител е на редица награди: 2012г. -  Национален Конкурс „Алианц България” - Първи кръг: Награда за графика; 2010г. - Национален Конкурс „Алианц България” Награда за живопис; 1998г. -  Награда за живопис на галерия „Алба” и др. От 1997 г. прави по няколко самостоятелни изложби годишно – в Германия, Унгария, Франция, Словакия, Австрия, Холандия и др.

 

Разговор в полумрака на забързания град. Приседнали в пешеходната зона между неон, предизвикателни витрини и…неизменните просяци.  Цветовете се оттеглят за да паднат сенките, които крият свят на загадки и двойственост. Преди за заговорим за „стълбата“, която всекидневно изкачваме, коментираме усещанията на художника по време на криза...И тя се усмихва иронично – художникът  се чувства като мнозина. Кризисно. Трудно оцелява. Няма какво да се крие, че това се случва с цената на много усилия и себеотрицание.  Трябва да се справи...заради усещането,   че това е живота, единствен и истински. Само чрез работата може да продължиш да бъдеш себе си, да се изявиш.
В някакъв смисъл, за да оцелееш, трябва да бъдеш маргинал, който живее отвъд, в своята измислена приказка. В това е изходът. В дистанцирането. Не да бъдеш асоциален, а да се отдадеш на творческата самота, в която чрез рисуването откриваш и разкриваш  вътрешния си свят. Иначе ще продадеш душата си и ще се откажеш от рисуването. И битовизмът те смазва.

6 Bitter-colored  copper II 5 Bitter-colored  copper I
9 poliptih Debris1 12 poliptih Debris4
Deneva 91

Вход за членове

Търсене

• Международна среща с водещи представители на Научно проектантски център /НПЦ/ „Развитие города“ и Московски държавен университет по строителство /МГСУ/ - град Москва, Руска Федерация

• Международна Кръгла маса на тема „Цени и защита на цените за проектиране“ с участие на гости от Инженерната камара на Саксония, ФР Германия, Инженерната камара на Република Сърбия и Република Чехия

Повече...

naroden-teatyr - CopyEU CULTURE

Съгласно подписан договор за партньорство с Народен театър „Иван Вазов“ всеки член на КИИП РК София-град може да ползва преференциални цени за закупуване на билети за всички постановки на всички сцени на Народния театър.
Текуща програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да намерите на: http://nationaltheatre.bg/programa-2/.  

Повече...

В Началото