Книги

ИЗДАНИЯ НА КИИП РК СОФИЯ-ГРАД, ИЗДАНИЯ НА КИИП, ДРУГИ ИЗДАНИЯ

Виж тук

Новини

14.11.2018г. МНЕНИЯ от членове на КИИП София-град

Инфо: 14.11.2018г.

На вниманието на Професионалните секции към КИИП РК София-град

Уважаеми колеги,

Във връзка с писмо от ЦУ за постъпило искане от директора на Дирекция „Технически правила и норми“ към МРРБ за съдействие и информация по следните въпроси:
1. Кои от все още действащите норми следва да бъдат изцяло отменени; има ли техни изисквания, които следва да се запазят и/или актуализират
2. Кои наредби се нуждаят от актуализация и в какъв обхват

Очакваме да изпратите становища на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в срок до 27.11.2018 г.

Приложение: С П И С Ъ К на правила и норми за проектиране от действащата към ноември 2018 г. нормативна уредба по регионално развитие, устройство на територията, геодезия, картография и кадастър, проектиране, изпълнение и контрол на строителството

Председател на КИИП РК София-град
инж. Георги Кордов

09.11.2018 МНЕНИЯ от членове на КИИП София-град

 Инфо: 09.11.2018г.

I.Писмо, изпратено от Председателя на КИИП РК София-град инж. Георги Кордов до ЦУ на КИИП / виж тук: писмо наш. изх. № 143/ 07.11.2018 г./  във връзка с  промени на Наредба 2, раздел ІІ. Оправомощаване на лицата, упражняващи Технически контрол по част Конструктивна на инвестиционните проекти, изпратено от  инж. Светлана Николчева / виж тук: писмо наш вх. № 205/15.10.2018 г/ .

II.Мнения на членове на КИИП РК София-град за Промени в НАРЕДБА № 2за проектантската правоспособност на инженерите, регистрирани в КИИП, Раздел II.оправомощаване на лицата, упражняващи технически контрол на конструктивната част на инвестиционните проекти.

1.Становище на инж. Иван Александров

Вижте тук: Становище на инж. Иван Александров

2. Становище на инж. Емил Бъчваров

Вижте тук: Становище на инж. Емил Бъчваров

3. Становище  на инж. Борис Готов

Вижте тук: Становище на инж. Борис Готов

4. Становище  на инж. Светла Спасова

Вижте тук:Становище на инж. Светла Спасова

 5. Становище  на инж. Наталия Въкова

Вижте тук: Становище на инж. Наталия Въкова

6. Становище  на инж. Паскалев и инж. Артин Мамиян

Вижте тук: Становище на инж. Паскалев и инж. Артин Мамиян

7. Становище  на инж. Димитър Куманов

Вижте тук: Становище на инж. Димитър Куманов

8. Становище  на инж. Владимир Василев

Вижте тук: Становище на инж. Владимир Василев

9. Становище  на инж. Русан Харбов

Вижте тук: Становище на инж. Русан Харбов

10. Становище  на инж. Климент Давидков

Вижте тук: Становище на инж. Климент Давидков

11. Становище  на инж. Данаил Златарев

Вижте тук: Становище на инж. Данаил Златарев

16.11.2018г. Съобщение

snimka1Регионалното ръководство на КИИП София-град Ви уведомява, че на 26 ноември / понеделник / 2018 г. от 13:30 часа, в учебната залата на КИИП РК София-град, на бул. „Ал.Стамболийски“ № 51, етаж 2, ще се проведе семинар на тема: „Актуални въпроси по приложението на ЗУТ. Проекти за изменение. Идеи и концепции за развитие”.

Лектор: адв. Емилия Александрова

Цена на курса: 10 лв. (с ДДС)

Брой участници в семинара: 36 човека.

Броят на участниците е ограничен и не може да бъде надвишаван, поради което е необходимо:

1. Предварително записване на официалните телефони на КИИП РК София-град: 02/851 82 41, 02/851 82 42, GSM 0884 705 757
или на официалния e-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

2. След потвърждение от офиса за включване в курса, се изпраща по e-mail от офиса талон, който трябва да се попълни и се заплаща такса участие. За записан участник в курса се смята, този който е изпратил на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. - копие от платежното заедно с попълнен талон.

ПРОГРАМА /вижте тук/

 

14.11.2018г. Съобщение

Регионалното ръководство на КИИП София-град и професионална секция ТЕХ Ви уведомяват, че на 27ноември 2018 г. / вторник/ от 15:00 часа, в учебната залата на КИИП РК София-град, на бул. „Ал.Стамболийски“ № 51, етаж 2, ще се проведе обучителен семинар на тема: „Актуални нормативни изисквания при разработване на машинно - конструктивна документация".

Лектор: доц. Петър Горанов от ТУ - София, Машиностроителен факултет

Без такса участие.

Брой участници в семинара: 36 човека.

Броят на участниците е ограничен и не може да бъде надвишаван, поради което е необходимо:

1. Предварително записване на официалните телефони на КИИП РК София-град: 02/851 82 41, 02/851 82 42, GSM 0884 705 757или
на официалния e-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

16.11.2018 Съобщение

snimka2Регионалното ръководство на КИИП София-град и професионална секция „ЕАСТ“ Ви уведомяват, че на 29.11.2018 г. / четвъртък/ от 14:00 часа, в учебната залата на КИИП РК София-град, на бул. „Ал.Стамболийски“ № 51, етаж 2, ще се проведе обучителен семинар за млади проектанти на тема: „РАЗЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ“.

Лектор: инж.Лилия Аладжем

Без такса участие.

Брой участници в семинара: 40 човека.

Броят на участниците е ограничен и не може да бъде надвишаван, поради което е необходимо предварително записване на телефони: 02/851 82 41, 02/851 82 42, 0884 705 757, 0896 686 101 или на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОГРАМА /вижте тук/ 

Вход за членове

Търсене

Договори/споразумения с Регионални колегии

 
РК Бургас
РК Ловеч
РК Пазарджик
РК Разград
РК Силистра

 

• Международна среща с водещи представители на Научно проектантски център /НПЦ/ „Развитие города“ и Московски държавен университет по строителство /МГСУ/ - град Москва, Руска Федерация

• Международна Кръгла маса на тема „Цени и защита на цените за проектиране“ с участие на гости от Инженерната камара на Саксония, ФР Германия, Инженерната камара на Република Сърбия и Република Чехия

Повече...

naroden-teatyr - CopyEU CULTURE

Съгласно подписан договор за партньорство с Народен театър „Иван Вазов“ всеки член на КИИП РК София-град може да ползва преференциални цени за закупуване на билети за всички постановки на всички сцени на Народния театър.
Текуща програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да намерите на: http://nationaltheatre.bg/programa-2/.  

Повече...

В Началото