БИС ТК 56

Относно получен стандарт/от месец ноември 2017г.
 
Изпращайте Вашите мнения относно представени стандарти към ТК56

Виж тук

Международна дейностКИИП РК София-град посрещна делегация от Инженерната камара на РСърбия, Регионална канцелария гр. Ниш

КИИП РК София-град посрещна делегация от Инженерната камара на РСърбия, Регионална канцелария гр. Ниш

IMG 0213На 27 ноември в КИИП РК София на еднодневно посещение беше делегация от Инженерната камара на Р Сърбия, Регионална канцелария гр. Ниш.
Делегацията беше водена от проф. д-р Милисав Дамнянович,/dia./, председател на Общото събрание на Инженерната камара на Р Сърбия и инж. Драган Живкович / IO MSIR IKS/, Регионална канцелария гр.Ниш.

Гостите бяха посрещнати от Регионалното ръководство на КИИП РК София-град. Председателят на КИИП РК София-град инж. Георги Кордов запозна гостите с цялостната дейност на Регионалната колегия. Той акцентира на професионалните предизвикателства, които постави пред инженерната общност земетресението в гр. Перник, на участието на специалисти и на доброволци от КИИП София-град за преодоляване на последствията в града и областта.
IMG 0281

Преди да се запознаят на място с пострадали от земетресението сгради в гр. Перник и с. Дивотино, в зала „Струма" на хотел „Родина" за колегите от гр. Ниш бяха подготвени няколко лекции.

Гл. ас. д-р инж. М. Кутева от Департамент Сеизмично Инженерство при Националния Институт по геофизика, геодезия и география при БАН запозна колегите с основните постановки на действуващата в България нормативна база за дефиниране на сеизмичното натоварване в сеизмични райони, предостави актуална информация относно инженерните характеристики на земетресението от 22.05.2012 в гр. Перник и коментира някои от документираните разрушения в следствие на земетресението.

IMG 0348Соня Георгиева, начални отдел "Хармонизация на техническата нормативна уредба" в МРРБ говори за развитието на нормативната база в проектирането и строителството.
Инж. Цвятко Тужаров от РК Перник информира за укрепването на сградата на Синдикалния дом в Перник.

Гостите имаха множество професионални въпроси и коментари, които продължиха на място при посещението в гр. Перник и с. Дивотино, в което се включиха и проектанти, които участваха в доброволческата акция на КИИП РК София-град в пострадалия регион. В Перник те разгледаха Минния техникум и сградата на В и К. В с. Дивотино бяха посрещнати от кмета Румен Сергиев, който допълни реалната картина на възстановяването и укрепването на пострадалите сгради.
IMG 0449

Посещението на делегацията премина в дух на професионализъм, колегиалност и приятелство. Беше изразена общата готовност за развитие на двустранното сътрудничество между всички инженерни специалности и развитие на нови идеи за бъдещи контакти.

Повече снимки можете да видите в галерията тук

Вход за членове

Търсене

КИИП РК Благоевград,
КИИП РК Бургас,
КИИП РК Габрово,
КИИП РК Кюстендил,
КИИП РК Ловеч,
КИИП РК Силистра,
КИИП РК Кърджали,
КИИП РК Русе,
КИИП РК Разград

договори (споразумение) за сътрудничество с КИИП РК София-град.

• Международна среща с водещи представители на Научно проектантски център /НПЦ/ „Развитие города“ и Московски държавен университет по строителство /МГСУ/ - град Москва, Руска Федерация

• Международна Кръгла маса на тема „Цени и защита на цените за проектиране“ с участие на гости от Инженерната камара на Саксония, ФР Германия, Инженерната камара на Република Сърбия и Република Чехия

Повече...

EU CULTURE

24.май - Ден на славянската писменост и култура

 

 

 Повече...

В Началото