NachaloKIIP

4lenski vnos2024

НовиниРЕД ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЯТА ЗА 2022 г.

РЕД ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЯТА ЗА 2022 г.

Уважаеми колеги,

Във връзка с решение на Управителния съвет на КИИП от 29.10.2021 г. Ви информираме, че удостоверенията за 2022 г. ще се издават във формат .pdf  и ще се разпращат от Регионалните колегии на техните членове на регистрираните им ЛИЧНИ имейл адреси. Няма да се изпращат удостоверения на имейл адреси на фирми-работодатели, дори плащането на членския внос да е осъществено от тях!
Удостоверението с подписите на него е оформено съгласно Наредба №2 за проектантска правоспособност, раздел I, Допълнителни разпоредби, &3, т.10. (изм. 29.10.2021г.)
 
Актуализирането на имейл адресите става чрез попълване на Анкетна карта. Анкетната карта ще бъде изпратена на проектанта от РК във word формат, след негово искане по e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Ако проектанта няма електронен подпис, анкетната карта се разпечатва, подписва се от проектанта и се подпечатва се с личния печат за правоспособност. Сканираната подписана и подпечатана карта се изпраща в офиса на КИИП-София град на  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Във връзка с епидемиологичната обстановка и за избягване на струпване в офиса, член на КИИП, който не желае да получи удостоверението си по електронен път (на имейл адрес) трябва да отиде в офиса на РК в предварително записан час за посещение, където да попълни анкетна карта и декларация за лични данни. След попълване на документите РК ще му предаде удостоверението на хартия (черно-бяло копие).
 
ВАЖНО: Създаденият .pdf файл е подписан  с вграден електронен подпис от Председателя на УС на КИИП и по ЗЕДЕП представлява цифров оригинал.  
Ако документът бъде манипулиран, електронният подпис се деактивира, което прави удостоверението невалидно.

metodika

Търсене

kalkulator

В Началото